Ось такими відзнаками житомирський водоканал нагородив автомийки, які не забруднюють воду, а мають власні локальні очисні споруди. Завдяки такому обладнанню підприємства значно спрощують очистку води на очисних спорудах каналізації.

« Житомирводоканал вирішив ініціювати акцію “Екологічно дружні мийки”. В рамках акції ми хочемо привернути увагу до проблеми забруднення наших стоків, заохотити підприємців дбати про довкілля і відзначити ті мийки, стічні стоки яких протягом року не перевищували гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин. У нашому місті таких мийок 4: це мийка на Івана Сльоти, 48, мийка на проспекті Миру, 22-а, на Богунській, 1, і мийка на Космонавтів, 11. На усіх цих мийках або встановлені локальні очисні споруди, або ж системи зворотного водопостачання, або нафтовловлювачі», - розповідає менеджерка зі зв’язків з громадськістю КП «Житомирводоканал» Сніжана Герасимчук.




Встановлення такого обладнання - це норма діючого законодавства, але підприємці мотивовані не лише дотриманням правил.

« Ці всі підходи регламентовані сучасним законодавством, а по-друге, ми повинні дружелюбно і бережливо ставитись до навколишнього середовища. Ми ставили перед собою такі цілі, тому дуже довго підходили до будівництва і таким чином наш об’єкт побудували», - розповідає підприємець Андрій Корбут.

Думку про бережливе ставлення до довкілля поділяє і ще один підприємець, який отримав відзнаку.

« По-перше, треба, щоб це було в свідомості людини закладено - нести гарне. Для того місця, де вона знаходиться. Це ж по суті для себе все робиться, для дітей, для внуків. Мабуть, кожен свідомий житомирянин повинен до цього йти, мати собі в житті таку мету», - каже підприємець Павло Горб.

На водоканалі переконані: підприємницька діяльність має бути екологічно відповідальною, — лише за таких умов можна буде зберегти довкілля здоровим.