Закон України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" вимагає, щоб усі будівлі, приєднані до централізованої мережі водопостачання, були обладнані лічильниками. Абоненти ж, які проживають у приватному секторі, зобов’язані встановлювати прилади обліку води у колодязі (в точці приєднання до централізованої мережі водопостачання).

Споживачі можуть або самостійно збудувати колодязь відповідно до Державних будівельних норм або замовити "послугу під ключ" на нашому підприємстві. У такому випадку ми встановимо прилад обліку води у поліетиленовий колодязь, який має ряд переваг у порівнянні із залізобетонними: він герметичний, а тому лічильник не буде затоплювати водою і абонент завжди матиме до нього доступ; колодязь виготовлений із якісного матеріалу, стійкого до механічних пошкоджень, який має високу корозійну стійкість. Виробник колодязя гарантує довготривалий термін служби колодязя і його безаварійну роботу.

Зважаючи на вимоги законодавства, споживачам, що проживають у приватному секторі, необхідно встановлювати лічильник води, вимоги до якого відрізняються від вимог до квартирного водоміра. Він повинен мати наступні технічні характеристики:

- гарантований антимагнітний захист та/або датчик використання магніту;

- ступінь захисту IP 68 (можливість роботи у затопленому стані);

- міжповірочний інтервал – не менше 4 роки;

- термін експлуатації – не менше 12 років;

- можливість дистанційної передачі даних.

Після встановлення водоміра, необхідно викликати контролера КП "Житомирводоканал" для його опломбування. Замовити послугу встановлення лічильника можна перейшовши за посиланням і заповнивши форму "Встановлення лічильника".