Жителі Житомира додатково платитимуть за безобліковий полив садів і городів

Офіційно цьогорічний поливальний сезон у приватному секторі Житомира стартує 1 травня, але через відсутність опадів деякі житомиряни вже почали поливати свої присадибні ділянки. А це вважається порушенням, розповіла Суспільному комерційна директорка "Житомирводоканалу" Лариса Продоус.

Лариса Продоус: " У квітні інспектори абонентської мережі вже піймали порушників на поливі садів та городів шлангами. Якщо споживач не має лічильника і користується шлангом, це вважається безобліковим використанням води. У такому випадку нараховуються штрафи. На період поливального сезону діє тариф за централізоване водопостачання. Згідно нормативів, плата встановлюється з розрахунку 6 літрів на один квадратний метр присадибної ділянки. Якщо споживач не має лічильника води, нарахування буде проводитися на умовну площу присадибної ділянки – 5 соток. У випадку, коли ця площа менша, при наданні підтверджувальних документів будуть проведені відповідні перерахунки. Це не стосується споживачів, які мають лічильники, бо вони розраховуються саме за показниками свого лічильника".

Житомирянка Оксана Горбик проживає у приватному секторі, каже, що з лічильником платить менше.

Оксана Горбик: "Я завжди поливала свою городину. Коли в мене не було лічильника, то платити треба було багато. А як поставили лічильник, то сплачувати одразу стало значно менше".

Через посушливу погоду цьогорічний поливальний сезон у Житомирі почнуть раніше, ніж минулоріч, і зроблять його довшим. Діятиме він з 1 травня по 30 вересня. Нагадаємо: минулого року поливальний сезон розпочинався 15 травня і тривав три місяці - до 15 серпня.