Щодня до комунального підприємства "Житомирводоканал" надходить до 20 заявок на очищення каналізаційних колодязів. 97 відсотків з них працівники водоканалу виконують того ж дня, розповіла Суспільному начальниця управління по ремонту каналізаційних мереж КП "Житомирводоканал" Ніна Іщук.

За її словами, найчастіше причиною засмічення стає те, що мешканці будинків викидають у каналізацію сміття.

"В каналізацію кидають все, що попало: відходи їжі, навіть маленьких кошенят спускають в каналізацію, кидають вологі серветки, буває, що кидають підгузки", – каже Ніна Іщук.


"Головний сюрприз – це туалетний папір, – розповідає працівник "Житомирводоканалу" Олег Нікольчук. – Його не можна намотати, його тільки можна розбити. А потім все випливає, і витягуємо його з колодязя черпаками. Як так, то жителі всі жаліються, що забивається каналізація. Але не одна людина не скаже, що вона кинула".




 Мешканці будинку по вулиці Київська, 88 кажуть, що найчастіше каналізація у домі засмічується влітку.

Найчастіше літом я бачила, тоді частенько приїжджали чистити. Але, я вам хочу сказати, що так не лише цей будинок. Це скрізь так", – каже мешканка будинку Ірина.

"Я живу на п’ятому поверсі і нічого в каналізацію не кидаю, – каже житомирянка Наталія. – Я ось купила засіб для прочищення труб і для профілактики прочищаю. І я вважаю, що кожен житель повинен так робити".

 


Джерело: Суспільне