Протягом двох останніх тижнів працівники КП "Житомирводоканал" переклали аварійні ділянки на двох колекторах: 18 м - на напірному на вул. Івана Гонти, 8 м - на самопливному на вул. Пушкінській.

Більшість із каналізаційних колекторів міста вичерпали свій технічний ресурс, а заміна кількох десятків метрів каналізаційних колекторів великих діаметрів обходиться підприємству в сотні тисяч, а іноді й мільйони гривень. Обмілілий фінансовий стан водоканалів нині не дозволяє працювати на випередження, тому усі зусилля та ресурси ми спрямовуємо на ліквідацію аварійних ситуацій.

Замінюючи зношені ділянки каналізаційних мереж, наші фахівці подолали ряд викликів: велику глибину залягання колектору на вул. Пушкінській, з'єднання каналізаційних труб різних діаметрів на вул. Івана Гонти, що зумовило необхідність виготовлення нашими фахівцями спеціальних переходів. Але, врешті-решт, впоралися з усіма труднощами у найкоротші терміни: протягом кількох годин провели перепідключення, що дозволило переспрямувати рух потоку стоків в неушкоджену каналізаційну мережу, прокладену поруч із тими, які потребували заміни. Протягом кількох діб переклали аварійні ділянки.

Просимо містян, які виявляють провалля на дорогах, одразу повідомляти про ці неприємні "знахідки", зателефонувавши до кол-центра на номер: 0 800 752 553.