У Житомирі функціонує 136 водорозбірних колонок, під’єднаних до централізованих мереж водопостачання, якими можуть скористатися житомиряни для поповнення запасів води у випадку зниженого тиску подачі в мережі та відсутності водопостачання у певних районах. Водоканалівці  регулярно контролюють якість води, справність роботи і своєчасно обслуговують їх. Проте варто зауважити, що при знеструмленні насосних станцій та відсутності тиску в мережах,  водорозбірні колонки, на жаль, не працюють.

Слід зауважити, що на обслуговування 136 вуличних колонок витрачається чимало часу і коштів комунального підприємства. Адже всі ремонти і технічне обслуговування колонок не «перекриваються» тими коштами, які сплачують поодинокі споживачі за використання колонок. Утримання водорозбірних колонок для КП «Житомирводоканал» є збитковим видом діяльності, проте підприємство і надалі буде виконувати цю соціальну функцію, бо на час війни – це наш обов’язок перед усіма містянами.

Звертаємо  вашу увагу на те, що водорозбірні колонки досить часто виходять з ладу, що може призводити до значних втрат води. За рік ми ремонтували колонки 168 разів, тобто деякі із них виходять з ладу кілька разів на рік. Сьогодні бригади водоканалу також відновлюють функціональні спроможності колонок, що знаходяться на вул. Чорновола, 3, пров. 2-ому Новопівнічному, 14, вул. Бориса Тена, 22. Ми будемо вдячні вам, якщо при виявленні будь-яких порушень в їх роботі, ви повідомлятимете нас.

Ми нанесли на карту водорозбірні колонки, завдяки яким ви зможете поповнити запас води у випадку часткового обмеження водопостачання міста.