На балансі нашого підприємства перебуває 27 каналізаційних насосних станцій, які перекачують господарсько-побутові і промислові стоки з мікрорайонів міста і транспортують їх на головну каналізаційну насосну станцію. Рух близько 40 000 м3 стічних вод щодоби забезпечують 69 насосів.


За останні кілька років нам вдалося реконструювати 5 каналізаційних насосних станцій – на них виконано заміну застарілого енергозатратного насосного обладнання на сучасне енергоефективне. Модернізація каналізаційних насосних станцій дозволяє нам значно скоротити споживання електричної енергії, і, відповідно, суттєво економити кошти підприємства. Так, за рахунок реконструкції економія електроенергії на КНС «Селецька» становить – 38%, на КНС «Хмелеінститут» та КНС «Гуйва» - 35%, на  КНС «Чуднівська, 3А» та КНС «Бугайченко» - 17%.

Наразі відбувається технічне переоснащення головної каналізаційної насосної станції, що дозволить зменшити споживання електроенергії на цьому об'єкті на 35%.

Реконструкція морально застарілих насосних станцій має не лише економічний, а й екологічний ефект - заміна зношеного обладнання мінімізує ризики забруднення довкілля.