Виконком Житомирської міськради погодив коригуючий коефіцієнт для проведення нарахування за послуги централізованого водопостачання та водовідведення за квітень 2022 року.

Відповідне рішення виконавчого комітету від 12 травня 2022 року оприлюднили на офіційному сайті міської ради.

«Погодити для комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міської ради за квітень 2022 року розмір коригуючого коефіцієнту – 0,73. Комунальному підприємству «Житомирводоканал» Житомирської міської ради застосувати коригуючий коефіцієнт при обчисленні обсягу нарахувань за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для споживачів, щодо яких у виконавця комунальних послуг відсутні дані щодо показань вузлів комерційного або розподільного обліку та споживачів, приміщення яких не обладнані засобами розподільного обліку», – йдеться у рішенні.

Нагадаємо, що раніше у Міністерстві розвитку громад та територій України розповіли, як зміниться нарахування за спожиті послуги:
«У багатьох українців, які були змушені залишити свої домівки, виникають питання – що тепер буде з показниками лічильників, як буде нараховуватися плата за послуги централізованого водопостачання, постачання гарячої води та централізованого водовідведення. Через неможливість для багатьох українців передавати показники лічильників, правила розрахунку платежів за воду змінено».

Нарахування (розподіл) послуг централізованого водопостачання, постачання гарячої води та централізованого водовідведення будуть здійснюватися з урахуванням коригуючого коефіцієнту для тих споживачів, які не передавали показники лічильників води або у яких такі лічильники відсутні.

Джерело: Житомир.info