Працівники КП «Житомирводоканал» уже третю добу продовжують ремонтні роботи на каналізаційному колекторі (перехрестя вул. Перемоги - вул. Домбровського). Аварія сталася в ніч з 2-го на 3-тє січня. Каналізаційний напірний колектор від КНС «Короленка», діаметром 500 мм, зазнав руйнації. Наявність інших інженерних комунікацій ускладнює ліквідацію аварійної ситуації.
 
«Трубопровід чавунний, напірний. Відбулася поздовжня тріщина. Тут є багато прихованих нюансів: ми вирізаємо те, що бачимо. Після виконання робіт включаються насоси, надавлюємо, дивимося. Тріщина ж пішла в обидва боки. Змушені знову обрізати трубу та виконувати роботи. Це ускладнює процес ліквідації», - говорить технічний директор водоканалу Сергій Єрьомін.
 
Те, що аварія сталася на перехресті вулиць, спричинило дискомфорт під’їзду спецтранспорту та вивезення землі.

«Ще один момент: ліквідаційні роботи ускладнилися проляганням інших інженерних комунікацій, а саме – газопроводу. На схему комунікацій АТ «Житомиргаз» газова мережа нанесена не була. Унаслідок її пошкодження проводилися роботи з усунення витоків газу. Тому проведення робіт на цей період було призупинено. Бригади змінилися, бо працівники стомлені та змоклі. Вирізали трубу, зачеканили…», - продовжує Сергій Єрьомін.

У водоканалі звітують, що щоденно задіяно 5 одиниць спецтехніки:два екскаватори, аварійна, два самоскиди, а також 12 працівників водоканалу. Роботи з ліквідації не припиняються ні вдень ні вночі. Працівники намагаються роботи з ліквідації аварії на колекторі завершити сьогодні.

«Зазначимо, що колектор діаметром 500 мм, знаходиться в незадовільному технічному стані через тривалий термін експлуатації. Залежно від місця трубопровід залягає на глибині 2 – 3 м. На час проведення робіт з відновлення цілісності напірного колектору рух електротранспорту до мікрорайону Богунія обмежено», - йдеться у повідомленні.

Джерело: https://www.zhitomir.info/news_205030.html