У Житомирі під час злив постійно підтоплює перехрестя вулиць Покровської та Грушевського. Працівники комунальних підприємств міста вирішили провести інспекцію та з'ясувати, у чому проблема.



Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. За його словами, спочатку думали, що проблема полягає лише у поганій пропускній спроможності мереж, а у ході інспекції фахівцями КП "Експлуатація штучних споруд" та КП "Житомирводоканал" виявили, що трубу перегороджує газова мережа.

"Комунікації збудовані не пізніше 1985 року, – каже Сергій Сухомлин. – Це про те, що не завжди тільки сучасні проєктанти конструюють такі проблемні та нелогічні комунікації".



Брав участь в інспекції вулиць і начальник геоінформаційних систем та діагностики трубопровідних мереж КП "Житомирводоканал" Віталій Мильцев. У коментарі Суспільному він розповів, що комунальники обстежили водопровідну мережу від перехрестя Покровської та Грушевського до вулиці Войкова і виявили, що газова труба там врізана у зливовий колектор:

"Коли сміття забивається, то воно чіпляється за трубу і заважає пропускній спроможності мережі", – каже Віталій Мильцев.

За його словами, є й інші причини підтоплення перехрестя:

"Зафіксували руйнування колектора на перехресті вулиць Степана Бандери та Покровської , – каже Віталій Мильцев. – Крім цього, проблема у скупченні інженерних мереж. На всіх проміжках різного діаметру на їх перетинах теж забивається сміття, і тому вода погано проходить. Колектор засмічений піском, корінням дерев".


Сергій Сухомлин зауважив, що розроблятимуть шляхи виходу з ситуації:

"Швидше за все, робитимемо обхідний трубопровід. Також відкоригуємо проєкт зливової каналізації: заміна врізки і додаткові колодязі".



Джерело: https://suspilne.media/137874-u-zitomiri-sukaut-pricini-postijnogo-pidtoplenna-perehresta-vulic-pokrovskoi-ta-grusevskogo/