28 листопада на позачерговому засіданні виконкому директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін презентував проект інвестиційної програми на 2020 рік. За його словами, загальна сума інвестпрограми становить 65 млн 479 тис. грн.

«Найближчим часом буде презентована стратегія розвитку нашого підприємства до 2030 року, де буде чітко зрозуміло напрямки і шляхи, якими буде рухатися наше комунальне підприємство. Зараз пропоную заслухати нашу інвестиційну програму на 2020 рік. Вона дуже важлива, оскільки включає в себе видатки на обслуговування кредиту світового банку. Тож, загальна сума інвестиційної програми без ПДВ складає майже 65 млн грн. Надалі вона буде поділена в тарифі на водопостачання та водовідведення», - розповів Андрій Нікітін.

«Амортизація підприємства складає 11 млн 800 тис. грн без ПДВ. Для обслуговування кредиту світового банку буде додано майже 53 млн грн у вигляді виробничих інвестицій з прибутку. Це важливо для розуміння. Таким чином, буде створено штучний прибуток для того, щоб ми могли обслуговувати кредити», - розповів керівник комунального підприємства.

 

 

Далі Андрій Нікітін розповів про заходи, які має здійснити водоканал і які будуть закладені в тарифи з водопостачання.

«Це придбання обладнання для електролізної установки. Ми інвестуємо в неї 5 млн 290 тис. грн. З них ми отримаємо економію в рік 2 млн 858 тис. грн. Окупність становить 22 місяці. Застаріла установка споживає в три рази більше електроенергії, в три рази більше солі на виготовлення гіпохлориту. Ми інвестуємо в неї кошти, отримуємо нормально працюючу установку та отримуємо економію. Закладення на тіло кредиту становить 24,348 млн грн і погашення відсотків 8,087 млн грн без ПДВ. Загальна вартість заходів з водопостачання складає 37,725 млн грн», - розповів Андрій Нікітін.

Щодо заходів з водовідведення, то тут, за словами директора КП «Житомирводоканал», планується придбання трьох одиниць нової техніки.

«Це придбання трьох одиниць спеціалізованої техніки, яку вкрай потребує водоканал: мулососна машина, каналопромивна машина, екскаватор малий. І також закладені кошти на погашення тіла та відсотків кредиту світового банку. Загальна сума складає 27,753 млн грн без ПДВ», - розповів керівник підприємства.

На завершення презентації Андрій Нікітін нагадав про хід виконання заходів, які втілюються за кредитні кошти світового банку.

«Це водомережі, очисні споруди води, очисні споруди каналізації. По очисних спорудах каналізації будівництво йде, водопровідні мережі – будівництво триває, технічний нагляд відбувається. Вчора відбулось громадське слухання з оцінки впливу на довкілля по очисних спорудах води. З березня місяця розпочнемо будівництво і по очисним спорудам води», - прозвітував Андрій Нікітін.


Після презентації виконком погодив дану інвестиційну програму водоканалу на 2020 рік. Ознайомитись з презентацією можна тут.

Фоторепортаж з одного робочого дня аварійної бригади житомирського водоканалу дивіться тут.

Нагадаємо, у травні 2019 року за кредитні кошти Світового банку методом горизонтального буріння у Житомирі замінювали майже півтора кілометри водогону на вулиці Радоновій.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2019 року директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін пояснив, як цьогоріч збираються замінити 9,5 км трубопроводу без розкопування вулиць. Водоканал також попередив житомирян про вплив на довкілля під час запланованої реконструкції очисних споруд та водонасосної станції, яку планують провести у 2019-2020 роках.

Про будівництво очисних споруд у Житомирі за 11 млн 857 тис. 953 євро. кредиту Світового банку говорили з директором КП «Житомирводоканал» Андрієм Нікітіним у програмі «Діалоги» на Житомир.info 10 травня 2018 року.

Джерело: https://www.zhitomir.info/news_188602.html