Щодня ми контролюємо якість води, яка надходить до ваших домівок. Контроль проводиться у джерелах централізованого водопостачання, на всіх етапах водопідготовки, на виході з очисних водопровідних споруд та у міській водопровідній мережі.

Спеціалісти КП «Житомирводоканал» регулярно беруть проби води та перевіряють відповідність їх Державним санітарним нормам та правилам "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною" (ДСанПіН 2.2.4-171-10).

У разі виникнення аварійних ситуацій на водопровідних мережах (поривів) та в разі отримання скарг споживачів на погіршення якості водопровідної води, ми додатково здійснюємо відбір та аналіз проб води.

Відповідно до норм чинного законодавства:

- відбір проб води здійснює особа, яка володіє методикою відбору та умов транспортування проб;
- проби води відбираються у спеціально призначені стерильні флакони (місткістю не менше 500 см3) зі щільно закритими пробками, які захищені та фіксовані ковпачками;
- зразки води з водорозбірних кранів відбирають після їх стерилізації шляхом фламбування тампоном, змоченим спиртом і спускання води протягом 10-15 хвилин при повністю відкритому крані (воду відбирають безпосередньо з крану без гумових шлангів, водорозподільчих сіток чи інших насадок).

Звертаємо Вашу увагу, що, в разі наявності у Вас фільтрів, проби води повинні бути відібрані до фільтру, а не після проходження фільтрації.

Важливо:

- якщо Ви залишили звернення про необхідність відбору у Вас проб води для аналізу, не потрібно завчасно набирати воду, співробітники нашої лабораторії самостійно зроблять це з дотриманням всіх необхідних вимог;
- якщо Ви були відсутні на момент, коли наша лабораторія приїхала, зразки води можуть бути відібрані в сусідньому помешканні;
- якщо у Вас виникли сумніви стосовно достовірності результатів проведених досліджень, Ви можете звернутись в незалежну лабораторію.