Жодне сучасне комунальне підприємство, а тим більше таке, що обслуговує великий обласний центр, не може ефективно працювати без використання інноваційних технологій та матеріалів. Спеціалісти КП «Житомирводоканал» відвідали вітчизняний завод з виробництва полімерних труб, щоб ознайомитися із процесом виготовлення та методами перевірки якості труб.


Працівники підприємства продемонстрували водоканалівцям одну із найкращих в Україні лабораторію з перевірки та випробування поліетиленових труб. Тут їм розповіли про методи визначення якості продукції, зокрема гідравлічне випробування трубопроводів та їх елементів на міцність та герметичність, показали, як проводяться випробування зварного шва на розтяг. Спеціалісти лабораторії трубного заводу на реальних зразках продемонстрували фахівцям житомирського водоканалу, як відрізнити якісні труби від бракованої чи контрафактної продукції (останнім часом у нашій країні відсоток контрафактної продукції збільшується, і тільки ретельний контроль може убезпечити замовника від страшних наслідків використання на відповідальних мережах некондиційної продукції).



Важливим моментом відвідин трубного заводу стало проведення для представників водоканалу навчальної лекції про стан сучасної нормативної документації у сфері водопостачання та водовідведення щодо ефективного використання полімерних труб. Світовий досвід ведення комунального господарства наочно довів, що застосування пластикових труб суттєво підвищує надійність роботи та довговічність міських інженерних мереж, а втрати води при транспортуванні значно знижуються.



Наше підприємство послідовно і планово здійснює оновлення та модернізацію своїх мереж, і полімерні трубі є оптимальним вибором у цьому процесі.