Представники Асоціації «Укрводоканалекологія» взяли участь у міжнародному Конгресі та Технічній виставці «ЕТЕВК-2019», що відкрилися 11 червня у місті Черноморськ.

У перший день Конгресу розглядались питання діяльності підприємств житлово-комунального господарства в умовах дії нових законів та підзаконних актів, особливості взаємодії зі споживачами, стан підприємств та перспективи роботи.

В якості експертів були запрошені: заступник міністра регіонального розвитку та ЖКГ України Едуард Кругляк, представники Мінрегіону, Асоціації «Укрводоканалекологія», наукових установ.

Віце-президент Асоціації «Укрводоканалекологія» Ольга Бабій та директор Асоціації Олександр Шкінь виступили серед експертів з питань змін законодавства у сфері ЖКГ, окреслили основні проблеми і запропонували шляхи їх вирішення, а також зосередили увагу на особливостях застосування окремих підзаконних актів.

Під час заходу будуть обговорюватися шляхи залучення ресурсів міжнародних фінансових організацій та технічної допомоги в галузі житлово-комунального господарства. Учасники конгресу мають змогу поспілкуватися безпосередньо з представниками провідних міжнародних фінансових установ, щоб розглянути шляхи та умови залучення кредитних коштів на потреби підприємств житлово-комунального господарства для їх сталого функціонування і розвитку.

Одночасно з Конгресом розпочала роботу Технічна виставка, де представлені новітні  досягнення у галузях тепло-, водопостачання та водовідведення.

Конгрес та виставка працюватимуть до 14 червня.