За місяць працівники відділу з обслуговування водопровідних мереж замінили 600 метрів аварійного трубопроводу на вул. Параджанова.

Бригадою фахівців на чолі з майстром Сергієм Глєбовим було підготовлено траншею, облаштовано  піщану  подушку,  на глибині 1,5 м прокладено  600 м нової ПВХ труби діаметром 315 мм з виконанням усіх передбачених заходів (гідравлічних випробувань та дезінфекції) та  перепідключено усіх абонентів. Переважну більшість робіт вдалося  виконати без припинення водопостачання.



Фахівцями водоканалу системно виконується технічне обстеження  водопровідних  мереж міста та замінюються ділянки, на яких найчастіше відбуваються аварійні ситуації. Від початку року наші працівники замінили вже більше 2,5 км аварійних зношених трубопроводів на сучасні, гарантійний термін експлуатації яких — 50 років. Завдяки перекладанню мереж нам вдається підвищити надійність водопостачання, зменшити кількість аварійних ситуацій та знизити рівень втрат води.



Для довідки. На  балансі Житомирводоканалу 525 км водопровідних мереж. Для оновлення мереж необхідно щорічно проводити заміну не менше 5% від їх загальної протяжності (приблизно 26 км). Фактичні обсяги заміни значно нижче і становлять близько 6 км на рік. Причина — в жорсткості тарифного регулювання, яке фінансово не забезпечує можливість вирішення нагальних потреб підприємства та не дозволяє виходити на необхідні обсяги капітального ремонту основних фондів. Це змушує підприємство замість попереджувального ремонту займатися здебільшого усуненням аварійних ситуацій (1-2 щодня). За сприяння Світового банку нам вдалося за останні 2 роки додатково замінити майже 9 км водопровідних мереж.