З 14 по 17 травня в Києві проходила 21-а Міжнародна виставка енергоефективного опалення, вентиляції, кондиціонування, водопостачання, відновлюваної енергетики, сантехніки і басейнів “Акватерм Київ”. Понад 400 компаній із України, Польщі, Туреччини, Китаю та інших країн світу представляли свою продукцію у Міжнародному виставковому центрі.




    Виставка “Акватерм Київ” — це один з найбільш масштабних галузевих заходів. Щорічно в рамках виставки проходить більше 20 заходів і презентацій, які відвідують не менше 3 000 спеціалістів галузі. 


Виставка “Акватерм Київ” стала традиційним місцем зустрічі працівників водопровідно-каналізаційного господарства. У її роботі взяли участь спеціалісти КП “Житомирводоканал”, які безпосередньо від виробників отримали необхідну інформацію про обладнання, якого потребує підприємство, порівняли технічні специфікації приладів різних компаній. Начальник відділу розвитку та модернізації виробництва КП “Житомирводоканал” Богдан Вигівський поділився своїми враженнями від “Акватерм Київ — 2019”:

   “Масштаби виставки приємно здивували. Вона дозволила побачити та порівняти сучасне обладнання різних виробників. Завдяки цьому заходу я отримав повну інформацію про ринок водопровідно-технічних приладів, ознайомився із новими продуктами та технологіями, порівняв та об'єктивно оцінив ринкові пропозиції різних виробників”.


   Для працівників ЖКГ було проведено конференцію з обговорення реформування галузі та реалізації виконання Законів України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”, “Про житлово-комунальні послуги”. Комерційний директор підприємства Продоус Лариса, яка відвідала семінар, стверджує, що досвід спілкування з колегами під час таких заходів є дуже корисним:

   “На конференції ми обговорили проблемні питання, які виникають у зв'язку із введенням у дію нового Закону України “Про житлово-комунальні послуги”, а саме — виставлення рахунків споживачам (зокрема й плати за абонентське обслуговування), питання врегулювання договірних відносин з абонентами та взаємовідносин на ринку надання послуг”.


   Начальник контрольно-вимірювальної лабораторії Слободенюк Олена та інженер цеху водоводу Ступакова Тамара підвищили свій професійний рівень, пройшовши курс “Забезпечення якості питної води — завдання для науки та практики”. Під час курсу працівники лабораторії отримали вичерпну інформацію про новітні методи контролю якості води, сучасні технології водопідготовки, методики лабораторного контролю та аспекти акредитації лабораторій.