Однією із найважливіших проблем сьогодення є забруднення водойм виробничими та побутовими скидами. Водоканалам все складніше вдається впоратися зі стоками, забрудненими небезпечними речовинами, які шкодять довкіллю та впливають на обладнання систем водовідведення, очисних споруд та споруд обробки осадів. Щоб захистити водойми, ми мусимо прискіпливо ставитися до промислових скидів. Саме тому КП “Житомирводоканал” придбало нове обладнання, яке дозволить оперативно виявляти понаднормативні концентрації забруднюючих речовин у промислових стоках.


Протягом минулого тижня працівники вимірювальної лабораторії поверхових, стічних та зворотних вод і відділу промислового водовідведення вчилися працювати із новими приладами, призначеними для вимірювання шкідливих речовин у стоках. Нове обладнання дозволяє досліджувати концентрації забруднюючих речовин у стічних водах швидко та з мінімальною похибкою. Завдяки йому ми вчасно виявлятимемо ті суб'єкти господарювання, які здійснюють господарську діяльність із порушеннями, що дасть змогу зменшити негативний вплив на довкілля.


Нагадаємо, що 3 липня 2019 року були затверджені Правила приймання стічних вод споживачів у каналізаційну мережу м. Житомира. Документ покликаний уберегти мешканців міста від масштабних екологічних катастроф, забезпечити захист громадян та довкілля, запобігти псуванню систем водовідведення, від функціонування яких безпосередньо залежить екологічне благополуччя Житомира.