Корпоративне донорство - близько 20 працівників Житомирводоканалу здали кров для тих, хто її життєво потребує.

"Ми будемо здавати кров групами: цього тижня  - одна група, наступного - інша. Дуже хотілося б, щоб всі українці долучалися до таких акцій, тому що ми повинні підтримувати один одного у важкі часи" - каже менеджерка із зв'язків з громадськістю КП "Житомирводоканал" Герасимчук Сніжана.

В Житомирському обласному центрі крові розповідають, що корпоративне донорство стало доброю традицією, адже компоненти крові потрібні щодня. На сьогодні в дефіциті 2-га та 3-тя група крові резус "плюс", та 1-ша резус "мінус".

"Корпоративне донорство присвячується будь яким святам, які тривають впродовж року. Наприклад, День здоров'я, День захисту дітей" - розповідає медична директорка обласного центру крові Алла Островська.

Самі ж донори розповідають, що здавати кров не страшно та не боляче, особливо коли розумієш, що саме твоя донація може врятувати життя.

"Кров здаю я не вперше - це вже п'ятий раз. Здаю для того, щоб допомогти тим людям, які цього потребують. Окрім того, це і користь для власного здоров'я" - каже працівник водоканалу Владислав. 

"Я сьогодні вперше здаю кров. Побачив оголошення на підприємстві і вирішив долучитись. Бути донором - це найпростіший крок, який може врятувати чиєсь життя. Тому, на мою думку, кожен, кому дозволяє стан здоров'я, повинен хоча б раз побути донором і допомогти тим, хто цього потребує" - розповідає Сергій.