Сьогодні у світі відзначається Міжнародний  день водних ресурсів. Цьогоріч він проходить під гаслом «Прискорення змін» або ж «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі».
 
Незважаючи на розвиток технологій водопідготовки та екологічних ініціатив, постійно з’являються нові виклики та загрози для наших водойм: зміни клімату, господарська діяльність людини, недостатньо очищені промислові та побутові стоки тощо. Експерти прогнозують,  що попит на прісну воду перевищить постачання на 40% вже до 2030 року.
 
Експерти усього світу об'єднуються для вирішення надскладних викликів, перед якими постало людство задля збереження водних ресурсів.
 
 Але насправді кожен із нас може зробити свій внесок у захист водних ресурсів, відповідально та раціонально використовуючи воду.  Допомогти у вирішенні водної кризи можуть маленькі кроки: від економного споживання найціннішого ресурсу до зменшення антропогенного навантаження на водойми (відмова від фосфатомісних мийних засобів, піклування про чистоту берегів водойм тощо).
 
Про важливість маленьких кроків для впровадження великих змін  говорили працівники  інформаційного центру КП "Житомирводоканал" з учнями 3, 7, 25 ліцею, Житомирської початкової школи №11 та маленькими учасниками проєкту "Співдія" під час екологічної бесіди "Звідки береться вода і куди вона йде".
 


 Вчителька другого класу Житомирської початкової школи №11 Наталія Леонідівна Лакизюк наголосила на важливості проведення таких заходів: "Через тривоги ми намагаємося постійно першими проводити такі уроки, як математику, українську мову. Але навіть в умовах війни надзвичайно важливо проводити виховні заходи із дітьми, особливо на екологічну тематику, адже від бережливого ставлення до наших водойм залежить життя кожного із нас".
 


Діти активно долучаються до обговорення проблем забруднення та раціонального використання водних ресурсів, усвідомлюючи необхідність їх захисту та збереження.