З початком весняно-літнього сезону споживання води приватним сектором значно збільшується, адже власники присадибних ділянок використовують її для поливу городів, клумб, теплиць. Частина власників приватного сектору, яка не має лічильників, нераціонально використовує воду, бо сплачує не за фактичне її використання, а за середньою нормою. У зв'язку із водною кризою, у якій опинилося наше місто, ми зараз не можемо собі дозволити нераціональне використання води. Саме тому, керуючись чинним законодавством і досвідом інших міст, було посилено відповідальність тих абонентів приватного сектору, у яких не встановлені прилади обліку води.

З 1 серпня по 30 вересня нарахування за полив присадибних ділянок у приватному секторі споживачам, у яких відсутні лічильники води, будуть проводити  з розрахунку площі ділянки 5 соток. Такий розрахунок за полив буде здійснюватися до тих пір, доки власник обійстя не надасть документ про те, що в нього менша кількість площі, відведеної під город. Щоб були здійснені відповідні перерахунки, ви уже зараз можете надіслати нам на електронну адресу технічний паспорт вашої забудови: dogovir@vodokanal.zt.ua, вказавши ваші контактні дані. Наші оператори опрацюють документи та назначать день обстеження вашої ділянки.

Згідно з Наказом № 190 "Про затвердження Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України (від 27 червня 2008 року)", ми штрафуватимемо тих осіб, які поливають свою городину за допомогою шлангів та несанкціоновано підключаються до водорозбірних колонок. Штраф буде розраховуватись з урахуванням діаметру труби та швидкості руху води за період 1 місяць. Орієнтовно він складатиме 10 715 грн. Минулого року ми мали такі преценденти, тож просимо не порушувати встановлені правила і поважати себе та сусідів, у яких через безгосподарницьке користування водою, знижується тиск води у домогосподарствах.

У місті переважає кількість людей, у яких немає лічильників. Значна частина із них нераціонально споживає воду, якої у нас із вами із кожним днем стає все менше. Ми звертаємося до житомирян із проханням встановлювати лічильники, які дозволять платити винятково за спожиту воду. Завдяки тому, що ми економимо лише те, за що платимо, ми дедалі більш раціонально споживатимемо воду.

Замовити послугу зі встановлення лічильника можна на нашому сайті: https://vodokanal.zt.ua/services/servis-onlajn-poslug або ж у інших фірм, які здійснюють відповідну діяльність. Після встановлення лічильника його потрібно опломбувати. Послугу можна замовити за посиланням: https://vodokanal.zt.ua/services/servis-onlajn-poslug