Ми продовжуємо розповідати про цікаві захоплення наших працівників. Економіст відділу розрахунково-аналітичної роботи Оксана Горбик обожнює вишивати. Її роботи - справжні витвори мистецтва, від яких не можна відвести погляду. Жінка почала займатися цією творчістю у 2011 році. Інтерес до вишивки виник зі спостереження за свекрухою, яка у той період життя займалася рукоділлям.

Оксана вирішила спробувати себе у цьому мистецтві, придбала схеми картин в японському стилі і вишила їх. Ці роботи були продані сусідам родичів Оксани, які на той момент побудували будинок і спільно з дизайнером шукали картини у такому стилі.

Процес творчості повністю захопив Оксану. Вона зізнається, що у відпустку могла по 8 годин на день вишивати. Кожна нова робота обов'язково повинна бути складнішою від попередньої: більший розмір полотна, менший розмір хрестика на канві. Роботи Оксани виглядають як фотографії - їй подобається досягати цього ефекту.



Наша колега любить вишивати саме нитками, поєднувати різні види стібків та величезну кількість відтінків: на картині "Старе місто", наприклад, частина сюжетної композиції вишита у пів стібка, а окремі елементи - аж у 6 ниток; на картині «Леопарди» лише коричневих відтінків – 18! До речі, цю роботу у магазині із виготовлення рамок запримітили іноземці – вони захотіли її придбати і пропонували за неї 1000 доларів, але жінка відмовилася, бо ця робота вже мала своє місце в її домі.




Під картини Оксана вибирає гарні рами, які б увиразнювали рукотворну красу.

Оксана вишила близько 20 картин, частину яких подарувала рідним та близьким людям.

Свою останню роботу - картину "Золота осінь" - Оксана вишивала 3 роки і 3 місяці. Зараз наша колега вишиває барвисте літо і мріє одного разу створити красиву сукню.