Хочемо розповісти вам про неприємний аспект нашої професійної діяльності - виявлення самовільного підключення до водопровідних та каналізаційних мереж.

Контролери відділу по роботі з фізичними особами та інспекція з контролю за водокористуванням щомісяця виявляють факти незаконного користування послугами водопостачання та водовідведення.

У квітні-травні цього року було виявлено 1 незаконне підключення до водопровідних мереж (вул. Ю. Тютюнника) та 4 самовільні врізки до мереж водовідведення (пров. 1-й Смоківський, Крошенський масив, вул. Княгині Ольги, вул. Сотника Савінського).

Власникам будівель здійснено нарахування за несанкціоновані врізки: 5 тис 853 грн - за незаконне підключення до систем водопостачання, 6 тис 176 грн - за підключення до мережі водовідведення.

Тепер для відновлення користування послугами водоканалу порушникам необхідно сплатити рахунок за незаконне приєднання до мереж, отримати технічні умови, оформити проєктну документацію на облаштування водопровідного вводу або каналізаційного випуску та виконати роботи відповідно до технічної документації.

Шановні споживачі, просимо вас здійснювати підключення до водопровідних та каналізаційних мереж у правовому полі! Повага до країни починається з поваги до її законів!