КП "Житомирводоканал" закупило нову одиницю техніки, призначену для профілактичного очищення колодязів, трубопроводів каналізації та ліквідації в них аварійних засмічень. 

"Мешканці часто використовують каналізаційні системи в якості смітника. Накопичення твердих відходів в наших каналізаційних системах призводять до забруднень, які можливо вичистити лише з допомогою каналопромивної машини. Є ще один важливий момент: в нашому місті дуже розвинений ресторанний бізнес, як результат, на внутрішніх стінках каналізаційних трубопроводів велика кількість жирових відкладень, які значно перешкоджають нормальній роботі системи водовідведення. Вичистити ці жирові відкладення можливо виключно за допомогою каналопромивної техніки. Ця машина складається з самої бази, потужного насосу, за рахунок тиску та спеціальних шлангів з насадками прочищаються каналізаційні системи" - розповідає директор КП "Житомирводоканал" Андрій Нікітін.

Вартість нової техніки - 4 млн 100 тис грн.

"Ця техніка придбана в рамках інвестиційної програми. Ми маємо декілька джерел фінансування: фінансування з місцевого бюджету, кошти, надані Світовим банком, грантові кошти, та власні кошти підприємтсва, які закладені в тарифі, який затверджується Національною комісією, а Виконком, в свою чергу, затверджує інвестиційну програму, яку ми в подальшому успішно реалізовуємо. Прикладом реалізації інвестиційної програми є придбання цієї одиниці спецтехніки" - кажуть на водоканалі.

Спецтехніка пришвидшить промивку мереж та збільшить ефективність роботи. Наразі на базі водоканалу функціонуватиме одразу 2 каналопромивні машини: нова та та, яка вже була раніше.
 
За словами Андрія Нікітіна, " за 10 років каналопромивній машині довелося виконати доволі великий об'єм роботи і нам була просто необхідна нова така машина, так як ця почала часто виходити з ладу. Наразі ми плануємо працювати паралельно двома каналопромивними машинами, тому що маємо велику кількість засмічень на каналізаційних трубопроводах".