22 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла рішення про встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення для 45 водоканалів України.

Підвищення тарифу відбулося у зв’язку із значним зростанням вартості електроенергії, підвищенням ціни на реагенти, суттєвим підвищенням відрахувань до бюджету у вигляді податків та зборів, після прийняття Верховною Радою України Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» № 1914-ІХ тощо.

«Новий тариф, на жаль, менше очікуваного і не дає змогу підвищити ту мізерну заробітну плату для робітників водоканалів, яку отримують люди, які майже кожного дня ризикують своїм життям, це тільки підштовхне плинність кадрів, середній вік працюючих вже досяг відмітки 50 років. Вартість електроенергії, закладеної в тариф, теж менша, ніж вона є вже зараз. Але енергетики прогнозують зниження її ціни протягом наступного року. Сподіваємося, що ці прогнози збудуться», - прокоментував цю подію президент Асоціації «Укрводоканалекологія» Дмитро Новицький.

В середньому вартість водопостачання та водовідведення в Україні зросте приблизно на 20 гривень на місяць для одного домогосподарства з трьох осіб.