Нова станція обслуговує готель «Україна», торговельний «Молодіжна мода» та одразу кілька житлових багатоповерхівок навколо. Раніше тут стояли потужні, однак, старі насоси, які споживали величезну кількість електроенергії. Після реконструкції тут встановлено три насоси меншої потужності, яких цілком вистачає для потреб прилеглих будівель.




«З трьох насосів, які мають потужність усього 4 кВт працює один, і завантажений він на 70%. Ми маємо ще один насос резервний та резерв, розрахований на пожежогасіння, тому ми маємо тут насосну станцію із трьох насосів, але якщо говорити безпосередньо про енергозбереження, то з 220 кВт, які споживала ця насосна станція до реконструкції, зараз ми знизили споживання до 20 кВт. Якщо перевести це в кошти, то, приблизно, за один тиждень ми економимо 3 тисячі гривень. Окрім того, набагато зменшились пориви на ділянках, які знаходяться після цієї насосної станції і стабілізувався тиск в мешканців. Це ті переваги які ми отримали після реконструкції», - розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Наразі насосна станція обладнана за останнім словом техніки.

«Ми мали на меті досягти такого рівня, який він є Європі. Ми хочемо і бажаємо рухатись в цьому напрямку. Тому ми провели тут реконструкцію, замінивши не тільки насосне обладнання, але і відмовились від сталевих трубопроводів, від застарілої радянської арматури, встановили високоточний облік із дистанційною передачею даних, використовуємо обладнання із частотними перетворювачами. Ми пішли саме таким шляхом», - сказав Андрій Нікітін.

За словами директора житомирського водоканалу, коли реконструкція насосних станцій, яких в місті кілька десятків, буде повномасштабною, то наслідки обов’язково відчують кінцеві споживачі води.

«Коли ми робимо таку реконструкцію, то в тарифі має зменшитись вартість утримання таких об’єктів. А вона дійсно стала менше. За рахунок меншого використання електроенергії, а тут ми її економимо на 92%. ну, і також проведення заходів, які впливають на амортизацію цього приміщення, бо воно нове», - розповів директор КП «Житомирводоканал».

Джерело: https://www.zhitomir.info/news_176748.html