Іноді трапляються ситуації, коли містяни забивають каналізаційні мережі настільки, що нам бракує власних спроможностей, аби їх прочистити.

Нині маємо серйозну проблему: на перехресті вул. М. Грушевського - вул. І. Мазепи каналізаційний колектор затрамбований сміттям так, що попри всі потуги працівників, наша каналопромивна машина, яка прочищає трубопровід водою, що подається із тиском 200 барів, не змогла впоратися із засміченням. Фахівці водоканалу працювали на цій ділянці протягом двох днів.

Аби все ж таки налагодити нормальне транспортування стоків, ми звернулися за допомогою до спеціалізованої організації, яка має на балансі потужнішу техніку, здатну впоратися з крупногабаратним сміттям, яке потрапило в каналізаційні мережі.

На жаль, такі ситуації є критичними не лише для нас, а й для житомирян, тому що оскільки стокам немає куди подітися - вони "вириваються" назад і затоплюють підвали житлових будинків, виливаються на поверхню землі. Цього разу заручниками невігласького ставлення до каналізації тих житомирян, які затрамбували каналізацію сміттям, стали мешканці вул. Грушевського, 78. Доки не ліквідується каналізаційний затор - у абонентів, які проживають у цьому будинку, водопостачання буде призупинено зі зрозумілих причин - їхнім стокам немає куди подітися.

Робитимемо все можливе, аби завтра у максимально стислі терміни ліквідувати каналізаційний затор та відновити водопостачання тим, у кого воно зараз через критичну ситуацію обмежене.