На очисних спорудах каналізації розпочався процес встановлення сучасного високоефективного та екологічного устаткування відомих європейських брендів. Наразі уже встановлено грабельні решітки, класифікатори піску, скребковий міст, виробником яких є компанія Екотон, що спеціалізується на обладнанні для механічного, фізико-хімічного та біологічного очищення стічних вод та механічного зневоднення осадів. Пісколовки вже обладнані шиберними затворами, скоро розпочнеться процес встановлення декантерів та шнекових насосів у будівлі механічного зневоднення осаду.




Процес реконструкції очисних споруд каналізації - в активній фазі. Наразі уже зведено приймальну камеру, приміщення для повітродувок та приміщення підстанції, гравітаційний ущільнювач та будівлю механічного зневоднення осаду. На 90% завершено будівництво аеротенків. Тривають роботи з будівництва лотка від приймальної камери до решіток та первинних відстійників.



Нагадуємо, що процес модернізації очисних споруд каналізації здійснюється за кредитні кошти, надані Світовим банком. Реконструкція очисних споруд дозволить вирішити декілька актуальних для міста проблем: якісного очищення стічних вод, видалення фосфатів, економії електроенергії, економії бюджетних коштів за рахунок створення однієї сучасної та великої очисної системи замість двох застарілих. Проєктом передбачено збільшення потужностей ОСК №2 з 27 тис м3/добу до 60 тис м3/добу.