На головній каналізаційній станції Житомира у тестовому режимі запрацювали три нові насоси та решітки. Всього планують встановити шість насосів. Реконструкцію здійснюють за грантові гроші уряду Словенії. Про це Суспільному розповів технічний директор комунального підприємства "Житомирводоканал" Сергій Єрьомін.

За його словами, старі насоси планують демонтувати, а нові насоси два дні працюватимуть у тестовому режимі, їх випробовуватимуть у надійності в експлуатації.

"Це сучасні нові насоси, які зменшать витрати електроенергії, збільшать надійність подачі стоків", – каже Сергій Єрьомін.
 
Також встановили решітки для очищення стоків, яких взагалі не було на головній каналізаційній станції Житомира.

"Те сміття, яке надходить у труби, ці нові решітки вже усувають, – каже Сергій Єрьомін. – Далі насосне обладнання перекачує це на очисні споруди, де йде повна очистка і виходить чиста вода".
 
Три нових насоси, що встановили на головній каналізаційній станції Житомира, на відміну від старих, працюють повністю в автоматичному режимі. Працівники станції навчаються обслуговувати це обладнання. Їх інструктують спеціалісти з автоматизації.

"У нас зараз іде випробування експлуатації насосів протягом 72 годин, – каже інженер з автоматизації Григорій Шадура. – Ми намагаємося пояснити працівникам те, що незрозуміло. Тепер їм не потрібно буде дивитися на ємність і запускати насоси вручну. Проте є ділянка роботи, яку від людини не забереш, це – спостереження за тим, чи немає підтікань або забиття".

Для переоснащення головної каналізаційної станції Житомира уряд Словенії виділив три мільйони євро грантових коштів.



Джерело: https://suspilne.media/201011-u-zitomiri-na-golovnij-kanalizacijnij-stancii-u-testovomu-rezimi-zapracuvali-novi-nasosi-ta-resitki/