Глобальні зміни клімату в Україні відчуваються уже зараз. На жаль, за прогнозами кліматологів, аномально теплі зими та спекотні літа в Україні найближчих декілька років будуть нормою. Температурні аномалії безпосередньо впливають на кількість опадів та рівень поверхневих вод. Відсутність снігу цієї зими негативно позначилась на рівні води в річках України - вони не наповнюються, і це призводить до дефіциту питної води.
Ситуація складна, але поки не критична. Однак метеорологи зазначають, що в разі сухої та спекотної погоди влітку, маловоддя весняного періоду може перейти у гідрологічну посуху влітку та восени. На сьогодні рівень води у водосховищах, які "живлять" Житомир, низький, але поки що ця ситуація не є критичною. Повністю заповнене Денишівське водосховище містить 13 млн м3 води. Цього запасу для міста вистачає більш, ніж на 6 місяців. Наразі у водосховищі є 10 млн м3 води, а цього вистачить на 4,5-5 місяців.
Більш детально питання маловоддя р. Тетерів та водосховищ Відсічного та Денишівського буде розглянуто під час ефіру на “Житомирській хвилі”, який відбудеться в понеділок, 2 березня, з 17.15 до 17.45.

Приєднуйтесь до діалогу!