Ми продовжуємо оновлювати водопровідні мережі нашого міста.

Минулоріч в рамках реалізації проєкту “Розвиток міської інфраструктури — 2” було проведено реконструкцію південного магістрального трубопроводу, завдяки чому ми зменшили подачу води орієнтовно на 10 000 м3 на добу.

Цього року ми плануємо реконструювати 2 км північного магістрального трубопроводу, що ним транспортується близько 40% усієї води, яку ми подаємо житомирянам. Перш ніж перейти до робіт з реконструкції самого магістрального трубопроводу, підрядна організація “КСМ-ГРУП” проводить роботи на найбільшому дюкері, розташованому поблизу Кам’яного узвозу, який складається з 2-х гілок, кожна з яких має протяжність близько 90 м. Це вже 6-й дюкерний перехід, який ми реконструюємо за кошти Світового банку.

27 вересня фахівці виконали санацію старого сталевого трубопровода DN 1000, який пролягає по дну річки Кам’янка, новим поліетиленовим DN 700. Найближчі 2 тижні будуть проведені роботи зі з’єднання санованого трубопроводу з камерами, його промивання та гідравлічні випробування, після чого трубопровід буде приєднано до міського водогону.