У Житомирі під час засідання виконавчого комітету міської ради 6 березня розглянули додаткове питання «Про звільнення від сплати за надання контрольних карток на порушення благоустрою». Житомирводоканал за кошти Світового банку має провести роботи з реконструкції основних магістральних мереж міста. Підприємство планує незабаром розпочати роботи.

«Незабаром розпочнеться реконструкція водопровідних мереж за проектами Світового банку, який надає кредитні кошти. Маємо проектно-кошторисну документацію.

Хочу зауважити, що реконструюються основні 9,5 км магістральних мереж, які виходять з другого підйому КП „Житомирводоканал“. Перша ділянка – це вулиця Чумацький шлях – Родонова – Івана Павла ІІ – Західна, район Мальованки. Друга ділянка – це найбільший трубопровід, який є в нашому місті і проходить переважно по вулиці Каховській. Третя ділянка йде по вулиці Чуднівській, повертає на провулок Нагірний, далі йде через дюкерний перехід, повертає на землі Зарічанської селищної ради та через дюкерний перехід виходить на вулицю Шевченка.

Майже всі дюкерні переходи – 95% – будуть реконструйовані. Основними методами реконструкції є санація трубопроводу, метод горизонтально направленого буріння, при якому не порушується асфальтне покриття, та відкрита траншейна прокладка», – пояснює директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.



Згідно з графіком роботи реконструкцію основної водопровідної мережі розпочнуть у квітні та завершать наприкінці 2020 року. Проект рішення підтримали всі члени виконавчого комітету.

Джерело: http://zhitomir.today/news/society/kp_zhitomirvodokanal_rozpochne_rekonstruktsiyu_magistralnih_merezh_drugogo_pidyomu_foto-id30540.html?fbclid=IwAR1Fhn3zen0PQ8j86jX3kVnpe6YJTZ9vt8pcdsiDRXK81WZpoTRZP8gZU2s