Із Днем працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення колектив КП “Житомирводоканал” привітали мер міста Сергій Сухомлин, заступник міського голови Сергій Кондратюк та заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Едуард Кругляк.

Сергій Сухомлин подякував працівникам водоканалу за професійне виконання своїх обов'язків і побажав колективу нових здобутків. Він також відзначив, що у 2019 році будуть реалізовані проекти реконструкції основних магістральних мереж та очисних споруд водоканалу.

«У 2019 році на КП «Житомирводоканал» передбачено 50 мільйонів гривень, оскільки підприємство є стратегічним для міста. Крім того, у цьому році буде продовжено реалізацію проекту Світового Банку, на фінансування якого поточного року піде основне фінансування, а це вже сотні мільйонів гривень. Кошти будуть вкладатись в підприємство, будівництво очисних споруд, нової станції підготовки води і заміну мереж великого діаметру».


Едуард Кругляк, вітаючи своїх колишніх співробітників, підкреслив, що професія, яку обрали для себе працівники водоканалу, — надважлива для суспільства, а їхні обов'язки — надзвичайно відповідальні:

Все, що залежить від водоканалу, — це життя. Я пишаюся тим, що я з 1991 до 1995 року працював головним інженером житомирського водоканалу. Та відповідальність, яка лежить на ваших плечах, дуже серйозна. Де б я не працював — більш відповідальної посади, ніж посада головного інженера водоканалу, у мене в житті не було. Ви відповідаєте за життєзабезпечення міста, водоканали країни відповідають за життєзабезпечення країни".

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства також наголосив на тому, що підприємство обрало правильний курс розвитку:

Я задоволений від того, що до нас стали повертатися обличчям. Незважаючи на усі труднощі, підприємство стає більш привабливим для міжнародних партнерів. Участь Міжнародного банку в житті підприємства будуть критикувати, але, на жаль, за ті засоби, які є у міста, ті глобальні заходи, пов'язані з кардинальним покращенням якості питної води, з кардинальним покращенням якості водовідведення, не зробити”.

Працівники КП “Житомирводоканал” за працю на благо громадськості були нагороджені відзнаками асоціації “Укрводоканалекологія”, а також подяками від обкому профсоюзів робітників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення, які вручила голова обкому — Тетяна Корець.