Більше 12 млн грн було витрачено на реконструкцію об’єктів водопостачання, закупівлю технічного обладнання за рахунок коштів інвестиційної програми у 2021 році. Нагадуємо, що інвестиційна програма фінансується з тарифу на водопостачання та водовідведення (амортизаційні відрахування) – це вкладення у розвиток підприємства, оновлення технологій, ремонт мереж та модернізацію наших об’єктів. Заходи інвестпрограми направлені на оновлення основних фондів, підвищення ефективності виробництва та якості надання послуг.

У 2021 році за кошти інвестиційної програми ми  розрахувались за раніше придбану каналопромивну машину для профілактичного очищення колодязів, трубопроводів каналізації та ліквідації в них аварійних засмічень. Для проведення аварійно-відновлювальних робіт було придбано також зварювальний апарат MOSA TS 405, який дозволяє не лише проводити зварювальні роботи, а й підключати електроінструменти та проводити роботи у нічний час завдяки функції підключення електроживлення для освітлення ділянки, на якій виконуються роботи у нічний час.



Минулоріч ми також закупили 5 мотопомп Honda WT 30 XK4, які дозволяють нам при виникненні аварійних ситуацій швидко перекачувати і стоки, і забруднену воду із місць пошкоджень магістралей.



За кошти інвестиційної програми було придбано обладнання для елетролізної установки, завдяки якій ми «готуємо» розчин гіпохлориту натрію для знезараження води; трасошукач для пошуку і аналізу підземних комунікацій та знаходження місць розриву трубопроводів; нарізувач швів у бетоні та асфальті.


Використання нового сучасного обладнання сприяє більш ефективному та якісному обслуговуванню мереж, дозволяє швидше виконувати значно необхідні роботи та заощаджувати кошти, не витрачаючи їх на оренду подібної техніки.

Водночас за рахунок інвестиційної програми минулого року ми закінчили реконструкцію підвищувальної насосної станції на вул. Ціолковського, 14, що дозволить забезпечити мешканців прилеглих будинків сталим тиском води. Реконструкція ПНС – енергоефективний проєкт, спрямований на зменшення споживання електричної енергії та вивільнення додаткових коштів для реалізації інших проєктів з модернізації.


        В рамках інвестпрограми Житомиврводоканалу на 2022 – 2026 рр, розроблено комплекс заходів, реалізація яких дозволить підвищити якість та надійність надання послуг водопостачання та водовідведення.