Водопровідно-каналізаційне господарство багатьох українських міст унаслідок обстрілів окупантів зазнало значних руйнувань. Асоціація "Укрводоканалекологія" об'єднує зусилля фахівців галузі, партнерів, міжнародних організацій для його відновлення: шукає фінансування та координує роботу підрядних організацій.

Наразі активні роботи з відновлення інфраструктури ведуться у місті Ірпінь.



На допомогу постраждалому місту прийшло Товариства Червоного Хреста України, яке виділило кошти на відновлення водопостачання міста, фахівці київського та житомирського водоканалів, підрядні організації, які активно працюють над відновленням мереж.



Розпочинали процес відновлення мереж фахівці Київводоканалу та підрядники під обстрілами. Ще не вщухли остаточно бойові дії, коли спеціалісти обирали трасу проходу водогону та починали робити камеру врізки. Незважаючи на небезпеку, всі розуміли важливість та негайність цих робіт.



10 фахівців відділів із обслуговування водопровідних мереж, геоінформаційних систем та діагностики трубопровідних мереж КП "Житомирводоканал" допомогли проводити роботи зі встановлення водопровідних колодязів і з'єднання новопрокладеного трубопроводу з уже існуючим. В роботах було задіяно 4 одиниці нашої спецтехніки.



Спільними зусиллями нам вдасться відновити водопровідні "артерії" міста-героя, аби життя знову запульсувало в ньому.