Водоканал перевірив пожежні гідранти у Житомирі: несправними залишаються 126, будуть закуповуватися нові.
     Про це на засіданні міськвиконкому 17 січня повідомив директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.
     «В нашому місті всього існує 1105 пожежних гідрантів. На балансі водоканалу на кінець грудня 2017 року було 723 пожежних гідранти, на сьогоднішній день, на початок цього року – 647 пожежних гідрантів. З них несправних – 126 пожежних гідрантів, на початок грудня 2017 року їх було 235. В останній місяць 2017 року ми плідно попрацювали і відремонтували 54 пожежних гідрантів. Що стосується несправних 126 гідрантів: в нас розроблена програма, є відповідальні, і за 2018 рік ми виправимо цю ситуацію, в нас буде все добре з пожежними гідрантами в місті», - запевнив Андрій Нікітін.
     Він зазначив, що характер несправності гідрантів може бути різний: він заасфальтований, повністю несправний чи несправна лише якась деталь.
     «Для того, щоб якісно зробити ремонт і відновити пожежні гідранти, ми написали цю програму, по якій зараз починаємо працювати. Більшість з тих 126 пожежних гідрантів це ті, які ми вже не можемо ремонтувати, це закупівля нового і його встановлення, і відновлення колодязя. І передивилися різних виробників пожежних гідрантів, зупинилися на українських, тому що, в принципі, вони відповідають і по вартості набагато дешевші, ніж імпортні: 2,5 тисячі гривень в середньому коштує український пожежний гідрант, який виробляється в Рівному, від 17 до 25 тис. грн коштують польські, австрійські й інші пожежні гідранти. На сьогоднішній день ви в змозі закупати український пожежний гідрант і на це ми розраховуємо, але додатково написали листа на міську раду для того, щоб нас підстрахували і виділили нам кошти. Якщо буде можливість – ми з радістю це приймемо, якщо ні, то ми своїми силами це відновимо – закупимо і будемо встановлювати. Програма прописана і ми будемо працювати, будьте в цьому впевнені», - сказав директор КП «Житомирводоканал».




За матеріалами інформаційного сайту Житомир.info