Директор КП "Житомирводоканал" розповів житомирянам про деякі особливості роботи підприємства у час війни. Задля безпеки житомирян та працівників, було прийнято рішення цього місяця не здійснювати обхід контролерами для зняття показників лічильників. Водночас відділ по роботі із вимірювальними приладами не проводитиме повірку лічильників (окрім тих випадків, коли абонент замовив послугу). Андрій Нікітін наголосив на тому, що у місті активізувалися шахраї, які представляються працівниками водоканалу і вимагають гроші за проведення ремонтних робіт на водогоні:
«Якщо у вашу оселю намагатимуться проникнути будь-які люди під приводом того, що вони є співробітниками водоканалу, ви маєте знати, що це шахраї. І ви повинні викликати поліцію».

Цього місяця відновлено роботи усіх сервісів для передачі показників лічильників: відновлено роботу особистого кабінету, Telegram та Viber-ботів, працюють усі телефонні лінії:
«Попередній тиждень сервіси не працювали. Це було пов’язане з тим, що сервери знаходилися в Харкові. Зараз вони переміщені в більш безпечне місто. Наша електронна робота поновлюється. Можна передавати показники через них. Також працює кол-центр. У випадку, якщо у вас немає можливості передавати показники лічильника, не хвилюйтеся з цього приводу. Ми нарахуємо Вам показники попереднього місяця і після нашої перемоги ми обов’язково їх відкорегуємо».

Водночас директор водоканалу звернувся до ти абонентів, які хоча б частково можуть сплатити за послуги водопостачання та водовідведення, зробити це, адже ці кошти – єдине джерело фінансування підприємства:
«Наше підприємство продовжує працювати 24/7: ми очищуємо воду, очищуємо стічні води, забезпечуємо сталим водопостачанням та водовідведення. У вільний від роботи час ми робимо максимум для оборони Житомира від російських загарбників. Єдине, що: ми хотіли б попросити вас за можливістю сплачувати за послуги водопостачання та водовідведення. Наше підприємство також має забезпечувати зараз співробітників заробітною платнею, сплачувати за електроенергію, за реагенти, за паливо, за ремонтні роботи».