Директор комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрій Нікітін закликає містян ощадливо споживати воду, бо річка Тетерів зневоднена, а рівень водосховища критично малий.

Про це він написав 31 березня у Facebook.

«Навіть без експертної оцінки кліматологів, очевидним є зміна клімату в Україні. На фото наша річка Тетерів (те, що від неї залишилось), яка живить водосховище «Відсічне», з якого КП «Житомирводоканал» бере воду для нашого міста. Сьогодні річка зневоднена, а рівень водосховища критично малий. Схожі маловодні періоди були в 1993 та 2004 роках. Зараз гірше! Й ми стикаємось з цим вперше! Я не буду приховувати те, що є загроза суттєвого обмеження у водопостачанні. Тому кожен з нас має чітко розуміти хто і що робить в найближчий час і протягом всього року», - зазначив директор КП.

Нікітін також розписав дії «Житомирводоканал»: наповнює водосховище з нижнього б’єфу (річки Тетерів) за допомогою занурювальних насосів; поповнює запас води «Відсічного» з водосховища «Дениші»; реконструює мережі водопостачання для зменшення втрат води.

Державне агентство водних ресурсів України буде допомагати у вирішенні питання поповнення водосховища «Дениші» з водних об’єктів вище за течею.

Житомирян директор водоканалу закликав ощадливо споживати воду й навів статистику «для кращого сприйняття»:

якщо з крана капає вода – витрачається 24 літри на добу або 720 літрів за місяць;

якщо тече з крана – перевитрата 144 літри на добу або 4000 літрів за місяць;

якщо тече зі зливного бачка – втрати води до 2000 літрів на добу або 60000 літрів за місяць.

«Що важливо усвідомити! Річки та водосховища наповнюються водою в період співпадіння двох факторів: рясні опади та низька температура. Тобто осінньо-зимовий період! Споживайте воду свідомо», - закликав Андрій Нікітін.

Нижче, відео КП «Житомирводоканал», оприлюднене 30 березня 2020 року



Джерело: https://www.zhitomir.info/news_191136.html