Упродовж 62 діб тиск подачі води у багатоквартирні будинки Житомира буде знижений. Причина – заміна центрального водогону по вулиці Каховській. Про це Суспільному розповів директор комунального підприємства "Житомирводоканал" Андрій Нікітін.

За його словами, зараз є можливість виконати ці роботи, бо частина житомирян виїхали і води у місті споживається менше.

"Цей трубопровід несе на собі навантаження 54% водоспоживання Житомира, – каже Андрій Нікітін. – Зараз, коли у нас багато людей виїхали, ми подаємо на 10–15 тисяч кубометрів води на добу менше, ніж перед війною. Тож можемо з мінімальними незручностями для наших жителів виконати цю роботу".


Зараз працівники підрядної організації виконують підготовчі роботи для прокладання водогону, зокрема, вибирають та вивозять вологий ґрунт.

"Зараз ми переходимо вулицю Героїв Пожежних трубою, – каже підрядник Євгеній Горщук. – Зіткнулися зі складнощами – було підтоплення від існуючої залізобетонної труби. Виконали тимчасовий демонтаж трубопроводу, який був прокладений, тому що були аварійні ділянки, які треба було пройти. Зараз іде перекладка".

За технологією поряд із існуючим водогоном прокладуть нові труби. Протяжність цієї ділянки 700 метрів.

"Новий водовід буде забезпечувати центральну частину міста водою, – каже Євгеній Горщук. – Він виконаний зі склопластикових труб, якими замінили стару залізобетонну трубу, що вийшла з ладу, бо немає можливості її зміцнити та запустити знову".


 Усі роботи планують завершити за 62 доби.

"Роботи ведуться за проєктом Світового банку, – каже Андрій Нікітін. – Тут працює підрядна компанія "KSM-Group". Це лише та ділянка, яка тягнеться до річки Кам'янка і кілометр після річки".



Джерело: https://suspilne.media/236629-bilse-dvoh-misaciv-tisk-podaci-vodi-u-bagatokvartirni-budinki-zitomira-bude-znizenij/