За сприяння міського голови Сергія Сухомлина та депутатів міської ради на КП "Житомирводоканал" з'явилась унікальна для "комунального простору" країни техніка - екскаватор британського виробництва JCB - 175 W. Фінансовий лізинг на закупівлю екскаватора надав "Укргазбанк". 

Стара технічна база водоканалу вичерпала свій ресурc. Подальше її використання вимагає значних грошових витрат на ремонт та обслуговування. У зв’язку із необхідністю модернізації водно-каналізаційного господарства міста було прийнято рішення придбати маневрений, високопродуктивний екскаватор, який чудово підходить для важких земельних та будівельних робіт. Слід зазначити, що частина водопровідно-каналізаційних мереж міста знаходиться на глибині більше 5-ти метрів — відсутність необхідної техніки ускладнювало проведення таких робіт. Екскаватор JCB – 175 W дозволить швидко та ефективно працювати з будь-яким типом ґрунту на глибині до 7 м практично в будь-яких умовах: на пересіченій місцевості, а також в обмеженому просторі в умовах міської забудови.

Легке управління, комфортні умови праці для екскаваторника дозволять оптимізувати робочі процеси та скоротити трудовитрати, час виконання аварійних та планових ремонтних робіт.