На радість дітям і дорослим у Житомирі розпочався сезон фонтанів. Зазвичай він триває з травня по жовтень. Цього року фонтани почали запускати на минулих вихідних, 14-15 травня. Зараз вони працюють щодня, окрім понеділка та вівторка. У ці два дні у фонтанів «вихідні» – тут проводять профілактичні роботи та очищують фонтани від бруду.

Обслуговують фонтани фахівці КП «Житомирводоканал». Вони замінюють водопровідні мережі, запірну арматуру, підключають чаші тощо.

«Фінансування на обслуговування фонтанів складає 1 456 900 грн на рік. Наразі працюють фонтани на вул. Вітрука, вул. Лятошинського, на бульварі (Старому), поблизу школи №17 та на вул. Маликова. Фонтан на майдані Соборному не працює через розгерметизацію чаші. Фонтан на Новому бульварі досі перебуває на реконструкції і теж не працює. Фонтан на Михайлівський не працює через те, що з ладу вийшло обладнання і зараз працюють над його заміною», – розповіла начальник інформаційного центру КП «Житомирводоканал» Сніжана Герасимчук.
  
Який вигляд мали три житомирські фонтани-чаші у розпалі літа-2021, дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році сезон фонтанів у Житомирі розпочався із запізненням, як і в 2020. Фонтани почали працювати у червні, хоча раніше їх запускали на початку травня.


Джерело: Житомир.info