Яка причина поривів на водопровідних мережах?

Однією з головних проблем всіх без винятку водоканалів є велика кількість поривів, яка зумовлює вторинне псування води. Основна причина поривів — надмірна зношеність мереж водопостачання. Це загальноукраїнська тенденція і, за оцінками фахівців, аварійність на трубопроводах України щороку зростає. Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг повідомила, що в Україні всього 9% водопровідних мереж не є аварійними. Понад 35% мереж водопостачання є ветхими, тобто зношеними більше, ніж на 90%.

Ступінь зношеності водопровідних мереж у м. Житомир становить 64%. КП “Житомирводоканал” вирішує цю проблему, замінюючи застарілі водопровідні мережі на нові. Від початку 2020 року нашим підприємством було здійснено заміну майже 2 км мереж водопостачання.
 
Чому не завжди можемо завчасно попередити про відключення водопостачання?

КП “Житомирводоканал” виконує не лише планові роботи на водопровідних мережах міста (заміна застарілих трубопроводів, запірної арматури тощо), про які ми завжди завчасно повідомляємо. Ми також ліквідовуємо наслідки аварійних ситуацій (наприклад, поривів), які завжди непередбачувані і непрогнозовані. У такому випадку про призупинення водопостачання сповістити завчасно ми не можемо.