Житомирський водоканал вимкнув водопостачання в місті через складність ремонтних робіт на водогоні на вулиці Чуднівській. Фахівці комунального підприємства пояснюють: були вимушені перекрити воду в цілому місті через ветхий стан трубопроводу.

«Нещодавно відбулась доволі серйозна аварія на вулиці Чуднівській, біля Польського дому. Для того, щоб не залишати аварійний трубопровід на важливий зимовий опалювальний період, ми маємо замінити цю ділянку до настання цього сезону. Задля цього ми зараз маємо замінити ті засувки, які його обмежують. Тільки після заміни засувок і повністю перекриття цього трубопроводу ми зможемо приступити до його демонтажу і прокладання нового трубопроводу, що відбудеться з 15 по 18 жовтня», – розповідає директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Окрім робіт навпроти фармацевтичного коледжу, працівники водоканалу мають замінити запірну арматуру за адресою Чуднівська, 3-а. Паралельно підрядна організація проводить підготовчі роботи до заміни дюкерів поблизу міської дитячої лікарні імені Башека. Щоб убезпечити робітників від можливої небезпеки і було ухвалено рішення про перекриття водопостачання.

«Саме через те, що всі ці об’єкти знаходяться на доволі низькій позначці і є потенційна можливість підтоплення камер і небезпеки для працівників, які працюють, ми маємо обмежити водопостачання, обмежити, знизити тиск в місті. А, можливо, і скоріше за все, на певний час вимкнути місто», – пояснює Нікітін.

Подачу води зупинили близько 12 дня. Одразу після зменшення тиску ремонтні бригади приступлять до роботи.

«У першу чергу зупинили, щоб хоча б трохи зняти той тиск, який на даний час є в мережах, а вже потім ми будемо відкачувати ту воду, яка залишилась в трубопроводі. Будемо старатись впоратись ближче до вечора, коли люди повернуться із роботи. Але на 100% я не можу пообіцяти, бо цю роботу потрібно виконати», – каже головний інженер КП «Житомирводоканал» Сергій Єрьомін.

У Житомирському водоканалі просять містян із розумінням поставитись до ситуації і пояснюють: аварія на занедбаному водогоні на вулиці Чуднівській могла призвести до серйозних проблем взимку.

«Міст є міст. Якби відбувся порив, то могла просто утворитись ковзанка, і це призвело б до колапсу в місті. Тому було прийнято оперативне рішення виконати ці роботи зараз. Ще раз прошу вибачення в населення за такі незручності», – каже головний інженер комунального підприємства.

Нагадаємо, 3 жовтня 2019 року КП «Житомирводоканал» просило житомирян зробити запаси через можливе відключення водопостачання.

Джерело: https://www.zhitomir.info/news_187459.html?fbclid=IwAR0FvWDvjeUVjFSp7Rd4BIUhhLntUKbKoFjBpLRG8Tg7LTlhGvwxWz4o1AM